Σάρτη Σιθωνία Χαλκιδική

Το Astra Sarti Luxury Suites σας καλωσορίζει στη Σάρτη Σιθωνία Χαλκιδική

Η Σάρτη στη Σιθωνία Χαλκιδική αποτελεί ένα θέρετρο διακοπών που συνδυάζει την ομορφιά του βουνού και της θάλασσας, μοναδικές παραλίες βραβευμένες με γαλάζια σημαία και απομονωμένους κολπίσκους, καταφέρνοντας με εκπληκτικό τρόπο όλοι οι επισκέπτες να  επιστρέψουν σπίτι  με αξέχαστες αναμνήσεις και μια απίστευτη επιθυμία να έρθουν ξανά και ξανά. Η παραλία της Σάρτης είναι μια απίστευτη παραλία πέντε χιλιομέτρων με κρυστάλλινα νερά που θεωρείται μια από τις πιο αξιολάτρευτες και μαγευτικές παραλίες στην Ελλάδα.Υπάρχουν εστιατόρια και beach bar για διασκέδαση καθώς επίσης και μέρη όπου μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και την παραλία μακριά από το πλήθος.

Είναι η θέα στο Άγιον Όρος μαζί με την ανατολή του ηλίου κάθε πρωί  καθώς και το   φεγγάρι  το βράδυ που θα γεμίσει την καρδιά σας με εικόνες και συναισθήματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Η Σάρτη είναι ένα καταπληκτικό γραφικό ψαροχώρι με απαράμιλλη ομορφιά που προσελκύει πολλά χρόνια τώρα χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Συνδυάζει και προσφέρει όλα όσα χρειάζονται για ιδανικές διακοπές: υπέροχες παραλίες, νυχτερινή ζωή, σπορ και δραστηριότητες ιστορικά μνημεία και ζεστά και φιλόξενα άτομα. Απολαύστε τη διαμονή σας σε προορισμούς που μπορούν να συνδυάσουν τη θάλασσα και τα βουνά με έναν καταπληκτικό τρόπο που θα κάνει τις διακοπές σας αξέχαστες.

Ιστορία της Σάρτης    

Κατά την ανταλλαγή πληθυσμών ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα το 1922 , οι Έλληνες κάτοικοι του νησιού της Αφησιάς στη Θάλασσα του Μαρμαρά στην Τουρκία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους (18 Οκτωβρίου 1922). Μετά από σύντομη παραμονή τους στο Λαύριο εγκαταστάθηκαν στη Σιθωνία Χαλκιδική ιδρύοντας τη Νέα Αφησιά τη σημερινή Σάρτη. Σε λίγες δεκαετίες μετέτρεψαν την αφιλόξενη αλλά συνάμα γοητευτική φύση, σ’  ένα γραφικό ψαροχώρι κι αργότερα σ’  έναν κορυφαίας επιλογής τουριστικό προορισμό. Ο 21ος αιώνας θα βρει την περιοχή, τουριστικά ώριμη και όπως πάντα πανέμορφη, να υποδέχεται κάθε καλοκαίρι επισκέπτες από όλο τον κόσμο και να τους προσφέρει απλόχερα αυτό που όλοι προσδοκούν, την αυθεντική ελληνική φιλοξενία…

Sarti is located in Sithonia Halkidiki
Sarti village in Halkidiki
Sarti village in Halkidiki
Cruise to Mount Athos from Sarti Halkidiki
Sunset in Sarti Halkidiki
70 amazing beaches close to Sarti village
Orange Beach Sarti Halkidki
amazing beaches around Sarti
Blue and green enviroment of Sithonia Halkidiki
Sithonia Beaches
5 km long beach of Sarti Halkidiki
The beach of Sarti in Sithonia

Παραλίες

Οι παραλίες γύρω από τη Σάρτη είναι αναμφίβολα ασύγκριτες. Με έντονη λευκή άμμο και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, κάθε παραλία της Σάρτης θα είναι μια μαγική εμπειρία. Υπάρχει πάντα κάτι εδώ για τον καθένα για κάθε γούστο!  Ακόμα και τους  μήνες με τον περισσότερο κόσμο  μπορείτε να βρείτε μια απομονωμένη παραλία να απολαύσετε την ησυχία. Η υπέροχη παραλία Καβουρότρυπες (Πορτοκάλι)  είναι μια παραλία που πρέπει να επισκεφτείτε. Η παραλία  συχνά περιγράφεται ως Παράδεισος στη Γη. Υπάρχουν πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι το νερό.

Αποστάσεις από το Astra Sarti Luxury Suites

 • Παραλία: 350μ
 • Βουρβουρού: 30χλμ
 • Τορώνη: 30χλμ
 • Θεσσαλονίκη: 140χλμ
 • Άγιος Νικόλαος: 40χλμ
 • Νέα Μουδανιά: 80χλμ
 • Νικήτη: 45χλμ
 • Μαρμαράς: 50χλμ
 • Πολύγυρος: 80χλμ
 • Ουρανούπολη (Άγιον Όρος): 100χλμ
 • Τρυπητή (Νησί Αμουλιανή): 90χλμ
 • Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία: 135χλμ
 • Μπορείτε να βρείτε τράπεζες στα χωριά Νικήτη και Νέος Μαρμαράς
 • Σούπερ μάρκετ: 350μ
 • Εστιατόρια: 350μ

Αξιοθέατα

Αξιοθετα στη Σαρτη Σιθωνία Χαλκιδική

Το Άγιον Όρος

Το Άγιο Όρος αποτελεί το δεύτερο πιο σημαντικό προσκύνημα της Ορθοδόξου εκκλησίας μετά τους Αγίους Τόπους. Το μοναστικό κράτος βρίσκεται στην τρίτη και ανατολική χερσόνησο της Χαλκιδικής. Επισκεφθείτε τα μοναστήρια με το καραβάκι από την πλησιέστερη δυνατή απόσταση και γεμίστε τη μέρα σας με αναμνήσεις που θα σας συνοδεύσουν για το υπόλοιπο της ζωής σας. Κλείσε την κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος εδώ

Το Αγιοπαυλίτικο Μετόχι

Το Άγιοπαυλίτικο μετόχι της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου  βρίσκεται δυτικά της Σάρτης και δίπλα στην εκκλησία της Ζωοδόχου πηγής .Χτισμένο το 1907 λειτούργησε ως μοναστήρι και τα επόμενα χρόνια φιλοξένησε τις πρώτες οικογένειες που ήρθαν από το Λαύριο για να κατοικήσουν στην περιοχή και να δημιουργήσουν το χωριό της Σάρτης.

Το μετόχι στη Σαρτη Σιθωνία Χαλκιδική

 

Το λαογραφικό μουσείο στη Σάρτη Σιθωνία Χαλκιδική

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Σάρτης

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Σάρτης δημιουργήθηκε το 2007 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σάρτης «Η Αφησιά» με στόχο να συλλέξει και να διατηρήσει όλα τα κομμάτια ιστορίας που διασώθηκαν από την πατρίδα των προγόνων την Αφησιά, αλλά και τα κομμάτια ιστορίας που χάνονται από τη δική μας σήμερα πατρίδα που αλλάζει καθημερινά, την Σάρτη – Νέα Αφησιά!